AK Partili Baybatur'dan evet oyu çağrısı
Bu haberi Facebook'ta paylaşın
Bu haberi Twitter'da paylaşın
Eklenme Tarihi : 14-03-2017

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde düzenlenen konferansta konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, güçlü bir ülke için referandumda halkın evet oyu kullanması çağrısı yaptı.
Mesadet Özcan Konferans Salonu'nda, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Güçlü Türkiye' konulu konferansta, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur konuştu. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, 22. Dönem Manisa AK Parti Milletvekili Süleyman Turgut, Turgutlu eski Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, AK Parti Turgutlu İlçe Yöneticileri, bazı daire amirleri, bazı okul müdürleri, muhtarlar, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ ve vatandaşlar konferansı katıldı. 
Karanlık ve emperyal güçlerin Türkiye'nin büyümesini, dünyada söz sahibi olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Baybatur, "Bize bir gömlek dikildi artık Türkiye bu gömleğin içine sığmıyor. Artık bizim için tabiri caizse, deli gömleği haline gelmiş. Bizi hareket ettirmiyor. Bizlerin bu gömleği yırtıp, artık hakikaten bu coğrafyada bize düşen misyonu tam manasıyla yerine getirme vakit yaklaşmıştır" dedi. 
Avurupa'daki bir parti yetkilisinin "Referandumda evet çıkarsa AB olarak Türkiye'ye yapmış olduğumuz yardımları kesmemiz gerekiyor" dediğini belirten Baybatur, "Yurt içinde bu blok, yurt dışında 15 Temmuz darbesi başta olmak üzere Türkiye her zaman operasyon çeken bu blok. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bunların hepsi birleşmişler. Bu süreçte 'hayır' kampanyasını yürütüyorlar. Ben hiçbir siyaset dahi yapmıyor olmuş olsam, sade bir vatandaş olmuş olsam, sadece bu karşılaştırmalı analiz de herhalde neyin ne olduğunu idrak ederim" dedi.
Devleti 100 yılık bakıma sokmak istediklerini söyleyen Baybatur, "Bizim 2000 yıllık bir devlet geleneğimiz var. Ama bunun üzerine artık devleti 100 bin bakımına sokmamız lazım. Neden sokmamız lazım? Doğu ve Güneydoğu'da hendek operasyonları, çukur siyaseti ve Suriye'deki olaylar, Irak'taki olaylar. Yani kendimizi baştan aşağı bir gözden geçirmemiz lazım. Haritaların değiştirilmesini isteyenler var. Bir de bu haritaların değişmesini istemeyen bir iktidar bir devlet ve bir milletle beraber elbette ki arkamızda mazlumların sığındığı tek liman olan Türkiye'nin arkasındaki ümmet var. Bizim de devlet olarak hükümet olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber aralıklı olarak yönetimsel manada yapacağımız yenilikle yani devleti 100 bin bakımına soktuktan sonra yeni oluşacak hükümet sistemiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle, daha hızlı karar alabilmek daha hızlı hareket edebilmek adına böyle bir sisteme ihtiyacımız var" dedi.
Baybatur, koalisyonların istikrarsızlık getirdiğini belirterek referandumda halkın evet oyu kullanması için çağrı yaptı.


/baybaturmurat
VİDEOLAR
  Video Arşivi