AK Partili Baybatur'dan gençlere çağrı
Bu haberi Facebook'ta paylaşın
Bu haberi Twitter'da paylaşın
Eklenme Tarihi : 14-03-2017

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 16 Nisan'daki Anayasa referandumu için gençlere seslendi. Baybatur, gençlere önemli bir görev düştüğünü belirterek, kapı kapı dolaşıp gençlerin bu değişikliği tüm gençlere anlatmasını istedi. 

AK Parti Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı sistemiyle ilgili anayasa referandumu öncesinde "Halk Oylaması ve Gençliğin Yeni Anayasadaki Rolü' söyleşi düzenledi. Tarihi Bedesten'de düzenlenen programa AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve partililer katıldı. Programda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, referandum öncesi gençlere seslendi. Gençlere büyük önem verdiklerini kaydeden Baybatur, AK Parti'nin gençler için bir okul olduğunu söyledi. 

AK Parti'den önce seçilme yaşının 30 olduğunu ve AK Parti'yle beraber önce 25'e düştüğünü, önümüzdeki referandumla birlikte 18 yaşına düşeceğini kaydeden Baybatur, "Hani diyorlardı ya 'bu gençlerden bir şey olmaz' diye. Ama bu gençlik atalarımızın izinde gidiyor. Manisa'daki ve Türkiye'deki gençlik atalarının izinde olduğunu 15 Temmuz akşamı tanklara, uçaklara, helikopterlere iman dolu göğsünü siper ederek elleriyle elinde hiçbir silah olmadan elindekiyle nasıl cevap verdiğini, bu meydanları nasıl dar ettiğini hep beraber gördük. Gençler 18 yaşında da 21 yaşında de seçilecektir. Mecliste genç olacak, yaşlı olacak, çiftçi de olacak, köylü de olacak, kadınlar da olacak. Önümüzdeki referandum süreci hepimizi ilgilendiriyor. En büyük görev gençlere düşüyor. Gençlerimiz kendi geleceği için kapı kapı dolaşıp bu sistemi diğer gençlere anlatacak" diye konuştu.


/baybaturmurat
VİDEOLAR
  Video Arşivi