Baybatur'dan İstiklal Marşı mesajı
Bu haberi Facebook'ta paylaşın
Bu haberi Twitter'da paylaşın
Eklenme Tarihi : 14-03-2017

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marş olarak kabul edilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milli marşların milletlerin varlığını ve istiklalini gösteren sembollerden biri olduğunu belirten Baybatur, mesajında "Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır" ifadelerine yer verdi. 

Baybatur, mesajında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı’nın yazıldığı 1921 yılında, yurdumuz İngiliz, İtalyan, Fransız ve Yunan kuvvetlerinin acımasız işgali altındaydı. Fakat bütün bu olumsuzluklara ve yokluklara rağmen, özgürlüğünden hiç vazgeçmeyen aziz milletimiz, sonuna kadar verdiği destansı mücadeleyle zafere ulaştı. Büyük bir azim, inanç ve fedakarlıkla kazanılan istiklal mücadelemiz, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla İstiklal Marşı'nda ebedileşmiştir. Milletimizin vatan sevgisi, istiklal aşkı ve milli mücadele ruhu, en derin ve gerçek anlamıyla bu mısralarda ifadesini bulmuştur. Milli marşımız, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika niteliğindedir. İstiklal Marşı’nda ortaya konan inanç ve güven, bugün de ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar, günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmayıp, aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. Büyük bir milletin mensupları olarak bayrağımızı dimdik ayakta tutmak ve onu ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde olmalı, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı dikkatli davranmalıyız. İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Bunun için, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefi etrafında birleşerek, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azim ve inançla çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."


/baybaturmurat
VİDEOLAR
  Video Arşivi